Cases

Nieuwe site Hersenz: dé plek voor mensen met NAH

Geplaatst: 
27 februari 2016

Hersenz had nog geen website die makkelijk gevonden werd en waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel of hun naaste terecht konden voor alle informatie over hersenletsel en de behandeling daarvan. Waar ze, door middel van een test, konden achterhalen of de behandeling van Hersenz echt iets voor hen is en waar ervaringen te lezen waren van mensen die het behandelprogramma hadden gevolgd. Dus hebben we voor Hersenz zo'n site gemaakt.

Met de behandeling van Hersenz leren mensen omgaan met de gevolgen van met niet-geboren hersenletsel. Veel mensen weten niet dat deze behandeling bestaat en als ze ervan hebben gehoord, willen ze er van alles over weten. Met de nieuwe site - www.hersenz.nl - wil Hersenz deze mensen en hun naasten optimaal informeren en interesseren voor de behandeling.

Optimaal inspelen op de informatiebehoefte

Deze nieuwe site is zo opgezet dat Hersenz een hogere Google-ranking zal scoren op relevante zoektermen zoals 'niet-aangeboren hersenletsel', 'oorzaken hersenletsel' en 'omgaan met hersenletsel'. Eenmaal 'gevonden', vindt de bezoeker snel de antwoorden op zijn vragen en is er direct de mogelijkheid om de test te doen, een gesprek aan te vragen of een van de informatiebijeenkomsten bij te wonen. Om de behandelende instantie in de buurt te vinden, is er de postcodezoeker. Daarnaast is er een speciale rubriek voor blogs, nieuws en verhalen van mensen die de behandeling van Hersenz hebben gedaan. Binnenkort wordt de site uitgebreid met een rubriek waarin Hersenz handige tips aanreikt waarmee men beter kan leren omgaan met hersenletsel.

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om brochures te downloaden en kan men zich inschrijven voor de Hersenz nieuwsbrief. Van de inhoud heeft hiervoor twee email templates ontworden en geïmplementeerd in Mailchimp.

Meer G-kracht

Sinds de livegang bezoeken dagelijks enkele honderden mensen de site en stromen de inschrijvingen voor de nieuwsbrief, aanmeldingen voor de informatiebijeenkomsten en aanvragen voor een persoonlijk gesprek binnen. Flink wat meer G-kracht dus voor Hersenz.

Credits

Van de inhoud was verantwoordelijk voor de opzet, de site-structuur, het ontwerp en de bouw van de site. De teksten zijn door de mensen van Hersenz zelf geschreven en Marc Bolsius tekende voor de fotografie.

 

Share